top of page

MATERIAALIT / MATERIALS

Pidä huolta neuleestasi

 

" Hoitamalla neuleesi huolella hyvä villa kestää hyvänä vielä kauemmin eikä kuormita ympäristöä. "

Merinovillaneule sopii kaikkiin vuodenaikoihin. Villa on ainutlaatuinen materiaali, joka mukautuu kehon lämpötilaan ja on helppohoitoinen. Luonnostaan kihara merinovillakuitu on ilmavaa ja eristää hyvin lämpöä sekä on miellyttävän tuntuinen iholla.

Hoito: Villakuitu hylkii likaa luonnostaan. Tuulettamalla neuletta raikkaassa ulkoilmassa villa hoitaa itse itseään ja rypyt suoristuvat neuleessa itsestään.

Pesu: Villaneuletta ei tarvitse pestä usein. Kun neuleesi on oikeasti likaantuu, suosittelen pesemään se käsin runsaassa haaleassa vedessä, tai käytämään itsellesi luotettavaa villanpesuohjelmaa, käytä mieluiten nestemäistä villan pesuun tarkoitettua pesuainetta. Villaneuletta ei saa liottaa eikä hangata. Pusertele neuletta pesuvedessä hellävaraisesti varsinkin likaisista kohdista. On tärkeää, että käytät runsaasti tasalämpöistä vettä niin pesuun kuin huuhteluunkin. Villa ei pidä lämpöshokista (huopuu ja saattaa kutistua).
Pesun jälkeen taputtele neuleesta liika vesi froteepyyhkeisiin. Muotoile neule pyyhkeen päälle kuivausritilälle tai muulle tasaiselle ilmavalle alustalle kuivumaan. Älä koskaan kuivata villaneuletta lämpöpatterin päällä, lämpimässä saunassa tai auringonpaisteessa. Kaikki nämä haurastuttavat villaa tai muuttavat sen väriä. Neuleen pinnan voi höyryttää hyvin kevyesti pesun jälkeen, mutta se ei ole välttämätöntä. Villa oikenee helposti tuuletettaessa ulkona ja kosteassa ilmassa.

Säilytys: Laittaessasi neuleesi säilytykseen, kääri puhdas neule silkkipaperiin ja säilytä muovipussissa turvassa tuholaisilta. Hyvä tapa tuholaisten estämiseksi on käyttää seetripuurenkaita tai laventelipussia.

Korjaus: Jos neule tarttuu johonkin ja siihen syntyy lankalenkki, älä katkaise lankaa tekeäksesi reikää, vaan yritä vetää se neuleen sisälle mielellään neulalla.

 

 

Taking care you knitwear

 

" Taking good care your knit wool material last even longer and doesn't burden the environment"

Merino wool works in all seasons. Wool is a unique material that adapts to body temperature and is easy to take care of. Naturally curly merino wool fiber is airy and insulates well, as well as feels nice against the skin.

Care: Wool repels dirt by nature. By airing the knitwear in fresh outdoor air the wool material takes care of itself and wrinkles disappear.

Washing: Wool does not need to be washed often. When the knitwear gets dirty, it is recommended to wash it by hand on plentiful luke-warm water or to use high-quality wool wash program. Liquid wool detergent is recommended. Squeeze the knit under water softly to remove dirt. Use large amounts of stable temperature water for washing and rinsing. Wool does not like temperature shocks.

After washing tap excess water to bath towel. Reshape the knit on drying rack or other airy surface. Never dry on hot radiator or direct sun light, as it can weaken the fibre or change the colour. The knit can be lightly steamed after the wash, but it is not necessary. Wool knit becomes wrinkle-free when aired outside in humid air.

Storage: When storing for longer time wrap the clean knit into silk paper and store in plastic bag to protect against pests. Good way to keep pests off is to use cedar wood pieces or a bag of lavender.

Reparing: If the knit catches something and loop of yarn pulls out, do not cut it. Instead use a needle to pull it back into the knit.

 

__

 

Ole tarvittaessa yhteydessä, jos sinulla heräsi kysyttävää!

 

Please feel free to contact Tanja Kallio Design with any questions you might have!

bottom of page